Afspraak maken?

info@salonbepure.nl

Geopend op afspraak

ma t/m vrij 10.00-21:00 uur

Niet alleen de natuur gebruikt de herfst om te herstellen, ook de huid. Een droge huid (dehydratatie) is meestal het gevolg van wisselingen van seizoenen. Maar ook voeding, leefstijl en de verkeerde cosmetica hebben invloed op het vochtgehalte van je huid.

Wanneer het buiten kouder wordt, gaat binnen de verwarming weer aan. Maar, net zoals bij de airco, is dit vaak droge lucht met een lage luchtvochtigheid. Je huid moet in deze periode omschakelen en wennen aan het nieuwe klimaat. Het gevolg is een gehydrateerde huid.

Droge huid, vet of vochtarm

Deze termen worden soms nog wel eens door elkaar gebruikt, en dat klopt ook. Een droge huid is eigenlijk altijd ook een vochtarme huid. Maar ook een vette huid kan soms vochtarm zijn. Een tekort aan vocht heeft namelijk niks te maken met de hoeveelheid vet of talg van je huid. Het is een huidbeeld, en geen huidtype zoals droog of vet.

Hoe zie je dat je huid ‘dorst’ heeft? Een vochtarme huid voelt trekkerig aan en is minder soepel. Door het vochttekort beschermt je huid minder goed en ontstaan er sneller rimpeltjes en droogtelijntjes.

Huidadvies ontvangen?
Kom langs in de salon en ik help je graag.

Hoe hydrateer je de huid?

Water toevoegen aan de vochtarme huid of meer water drinken is -in tegenstelling tot wat veel mensen denken- helaas niet de oplossing. Het belangrijkste bij een vochtarme huid is het herstellen van de barrièrelaag. Zo voorkom je dat er nog meer vocht uit de huid verdampt. Hier volgen 3 tips om dehydratatie van de huid tegen te gaan.

Tip 1. Minder heet douchen

Het voelt vaak heerlijk, een hete douche als het buiten koud is, maar je huid wordt er niet heel gelukkig van. Sterker nog door te warm water krijg je juist een droge huid, doordat het natuurlijke, vettige beschermlaagje van je huid oplost in het warme water. En dat laagje is juist goed om vochtverlies van je huid tegen te gaan! Douche dus niet te vaak en niet te heet en bescherm je huid nadertijd met een voedende crème.

Tip 2. Gebruik zonbescherming

Zonbescherming is altijd belangrijk. Niet alleen omdat zon-schade de grootste factor is van huidveroudering maar ook omdat zon je huid kan uitdrogen. Zelfs van een beetje zon kan je huid vochtarm worden. Zorg dus altijd dat je de huid goed beschermt met een UV-filter.

Tip 3. Gebruik milde producten

Heb je wel eens last van een trekkerig gevoel na het reinigen van je gezicht? Of een branderig gevoel na het aanbrengen van een crème? Dan heeft het product helaas meer slecht gedaan dan goed. Het is altijd belangrijk om alleen milde producten te gebruiken die je huid niet verder uitdrogen. Om een vochtarme huid te voorkomen of verhelpen is het naast een zachte reiniging belangrijk dat je een hydraterende crème gebruikt. Deze crème moet voldoende voeding geven zodat je droge huid zich kan herstellen.

Tips van een schoonheidsspecialist:

Bij mij in de salon verkrijgbaar, voor extra hydratatie:

Provida Hydratarende creme Aloe-Rose

  • Deze superfijne moisturizer is geschikt voor alle huidtypen. De lichte, niet vettige gezichtscrème kan zowel als dag,- en nachtcrème gebruikt worden.
  • Bevat o.a. verzachtende aloë vera, voedende amandelolie en vitaminen.
  • Puur en biologisch: zonder parabenen, minerale oliën en zelfs conserveringsmiddelen.

Provida Amandel Crememasker

  • Dit verwennende masker hydrateerd en voed de huid intens
  • Dit masker breng ik standaard aan bij mijn gezichtsbehandelingen, maar uiteraard kun je deze zelf ook thuis lekker gaan gebruiken.
  • Puur en biologisch: zonder parabenen, minerale oliën en zelfs conserveringsmiddelen.

Provida Hyaluron Ampullen

Geef je huid een extra boost met de Hyaluron ampullen van Provida. De ampullen bevatten:

  • Hyaluronzuur. Dit bindt grote hoeveelheden water
  • Een hoge concentratie werkstoffen die de huid langere tijd hydrateren

Tip:
De ampullen zijn vooral aan te raden in kuurverband. Voeg ze toe aan je gezichtsbehandeling en ervaar wat het voor je huid kan betekenen.