Afspraak maken?

info@salonbepure.nl

Geopend op afspraak

ma t/m vrij 10.00-21:00 uur

Slapen: we doen het gemiddeld 32 jaar van ons leven en ervaren allemaal wel eens een nacht slecht slapen. Je ligt te woelen en draaien, staat op voor een glas water en probeert het nog een keer. Komt het je bekend voor? Soms is de reden van je verstoorde slaapritme duidelijk, want je agenda is erg vol, je hebt zorgen die je wakker houden of je hebt veel te verwerken door een heftige gebeurtenis. Vaak is stress de reden dat het slapen niet of minder lukt.

Stress Verminderen

Als het verstoorde slaapritme aanhoud proberen we vaak een oplossing te vinden om stress te verminderen. Je heb ongetwijfeld al het één en ander geprobeerd, zoals gedachten van je af schrijven, een wandeling maken of mediteren. Misschien ben je op zoek om de onderliggende oorzaak te vinden waarom je soms minder goed slaapt; dit geeft immers duidelijkheid. Vaak ga je daarnaast uitproberen welke dingen jou helpen om met stress in je lijf, alsnog te slapen.

Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van slapeloze nachten. Ik probeerde van alles maar de stress was té hevig om los te laten of op te lossen. Ik kan me daarom ook goed inleven in de mensen die in de salon komen die ook moeite hebben met slapen en stress verwerking.

Massage om beter te slapen

Ik was dan ook erg enthousiast om de Tranquillity™ Pro-Sleep Massage training te mogen volgen bij [ comfort zone ]. Dit ritueel is speciaal voor mensen die veel in hun hoofd zitten, burn-out klachten hebben of onder een grote druk staan. Verwacht geen massage die gericht is op verlichting in spierspanning (ook heerlijk ontspannend natuurlijk) maar een beleving van een heel ander kaliber. Een ritueel dat je eigenlijk zou moeten ervaren om het verschil te kunnen begrijpen. Toch ga ik mijn best doen je mee te nemen in de insteek van de Pro-sleep Massage.

3 zintuigen

De Pro-sleep massage werkt diep op drie zintuigen: ruiken, horen en voelen.

Reuk

De Tranquillity™ Pro-Sleep massage stimuleert de zintuigen voelen, ruiken en horen. Het welkomsritueel met zachte strechtes van het lichaam wordt vervolgt door de kennismaking met de Tranquility ™ blend, de huisgeur van [ Comfort Zone]. Deze Tranquility geur, die in gehele lijn de basis vormt, bevat etherische oliën van zoete sinaasappel, cederhout, vetiver, sandelhout en damascusroos. Vanuit de aromatherapie staat sinaasappel voor concentratie (het verkrijgen van een heldere geest) en vetiver voor een mood-uplifting effect. Rozengeur werkt dan weer harmoniserend en sandelhoutverspreid een zachte geur die zenuwen en onrust wegneemt. Vaak vertellen mijn klanten me al bij de eerste ademhaling hoe ze voelen dat het meteen rustig wordt in hun hoofd.

Gehoor

Heb je wel eens gehoord van Binaural Beats? Dit zijn hersengolven die dmv muziek worden nagebootst. Je hebt ze in verschillende vormen, voor concentratie of juist voor ontspanning. De Tranquillity™ Sound bevat de hersengolven van de diepe slaap, de zogenaamde delta golven. Ook zit er een geluid van een langzame hartslag in de muziek verwerkt, waar je eigen hartslag onbewust mee zal willen resoneren. Het gevolg is dat je geest in een rustige vredige toestand zal komen.

Tastzin

De zachte brushes doordrenkt in warme Tranquility™ olie strijken langzaam over je buik en rug (centrale zenuwstelsel). Naast de brushes gebruik ik mijn handen en vingertoppen om de tastzin te stimuleren over de armen en benen. De rug krijgt aandacht d.m.v. Ayurvedische en Maleisische massagetechnieken welke langzaam en omvattend voelen, waardoor je helemaal in je cocon zal komen. Waarna voor,- en achterkant van je lichaam en hoofdhuid behandeld zij, sluit de Tranquillity™ bodycream de behandeling af. Nu begrijp je misschien waarom ik deze behandeling geen “Pro-sleep massage” heb genoemd, maar een “Pro-sleep Ritual”. Hoewel de behandeling masserende bewegingen bevat, is het niet een massage zoals een ontspanningsmassage, maar meer een tastzin traktatie.

Nu ben je misschien benieuwd naar een klant ervaring van het Tranquillity Pro-sleep Ritual.

“Afgelopen nacht voor het eerst sinds weken heerlijk diep geslapen en ‘opruim’ dromen gehad, en weer fris wakker. De Tranquility Pro Sleep behandeling heeft zo diep doorgewerkt, dat mijn slaapkwaliteit verbeterde daarna! Het is dus ook een Quality Pro Sleep behandeling 😊

Je vroeg me direct na de behandeling, of ik niet slaperig was; maar ik had me heel diep ontspannen gevoeld en dat gaf ook weer energie. Ik bleef de hele middag nog relaxed, en ben daarna vroeg gaan slapen.

Mooi hoe diep deze behandeling doorwerkt, het is echt een pareltje!”

-Monique

Tranquillity ™ producten

Mocht je deze heerlijke geur nu net zoals ik vaker om je heen willen ruiken is de de lijn naast de blend, oil en body butter ook uitgebreid met een body lotion, shower gel, room spray, geurstokjes en lekkere geurkaars. Uiteraard verkrijgbaar bij Salon Be Pure.

De blend, die het sterkst geconcentreerd is, kan je overigens puur aanbrengen, een paar druppels op de polsen, hals of achter de oren als alternatief voor parfum. Een heerlijke olie om mee naar huis te nemen dus en bijvoorbeeld een beetje op je kussen te sprenkelen of in je bad. Of meng een paar druppels met je bodylotion voor een intens aromatische ervaring.