Advies gewenst?

Vraag een terugbelverzoek

Afspraak maken?

info@salonbepure.nl

Geopend op afspraak

ma t/m vrij 10.00-21:00 uur

Gekeken van een holistisch oogpunt worden tijdens de behandeling drie zintuigen gestimuleerd; horen, ruiken en voelen. Ik streef er naar je een ervaring van puurheid en well-being te laten ervaren.

Achtergrond

Mijn naam is Valerie, 29 jaar en sinds 2021 trotse eigenaresse van Salon Be Pure.

Vanaf jonge leeftijd droomde ik al over een eigen salon. Ik bedacht arrangementen en behandelde familieleden op een geïmproviseerde behandeltafel.

In 2013 volgde ik de opleiding ‘Wellness’ gevolgd door een specialisatiejaar ‘Allround Schoonheidspecialiste’. Gedurende deze totaal vierjarige opleiding liep ik sta in kleine, grote en internationale bedrijven. Na de opleiding heb ik nog een tijdje in de wellness van een hotel gewerkt. Hoewel ik het er naar mijn zin had, bleef het kriebelen om het echt helemaal op mijn eigen manier te doen.

Meer individuele aandacht voor de klant, zelf behandelingen samenstellen en een eigen ruimte vormgeven: dat was mijn eerste motivatie om de stap te zetten. In 2019 opende ik in Twente voor het eerst de deuren van een salon in huis . Door een veranderde situatie gingen de deuren al na een tijdje dicht en was het wachten op een geschikte plek om een doorstart te kunnen maken.

Ondertussen verhuisde ik weer terug naar mijn ‘roots’ en in de zomer van 2021 vond ik een geschikte praktijkruimte, net buiten het centrum van Zutphen. Met nieuwe drive en visie heb ik het concept weer opgepakt. Met plezier en aandacht verzorg ik hier wekelijks behandelingen voor mensen die even willen ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en even een moment voor zichzelf nodig hebben.

Drijfveren

Het mooie aan dit vak vind ik dat ik mijn klanten zie onthaasten. Door de persoonlijke aandacht tijdens de behandeling kunnen zij zich weer puur, stralend en ontspannen voelen. Het doet goed om te zien wat mijn behandelingen voor anderen kunnen betekenen; hoe ik mensen zie binnenkomen en hoe veel lichter ze de salon weer verlaten. Het proces van in de ontspanning komen ervaar ik zelf ook wanneer ik aan het behandelen ben. Werken met mijn handen, mijn aandacht en gevoel brengt mij ook dicht bij mijzelf.

Naamgeving en logo

Zoals de naam al doet vermoeden, komt ‘Be Pure’ voort uit mijn band met de natuur. Ik kan erg genieten van wat de natuur te bieden heeft. Puur leven, puur zijn; het zijn mijn persoonlijke waarden om zo dicht mogelijk bij mijzelf te komen. Ik streef graag naar de balans in het leven, zoals de stenen in het logo. Ik zoek naar evenwicht waarin, zoals de stenen -elk in hun natuurgeslepen vorm- balanceren. De ontspanning van lichaam en geest, waar ik mij in de salon op richt laten je weer puur en in balans voelen.

Holistische visie

Mijn achtergrond in de natuurvoeding heeft bijgedragen aan het maken van steeds bewustere keuzes. Door in de salon te werken met duurzame materialen en cosmetica probeer ik mijn steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur. Met zorg heb ik voor de biologisch gecertificeerde kwaliteitscosmetica van Provida en [ comfort zone ] gekozen. Je leest er meer over in mijn blogs.

De kennis stopt niet bij de huid en cosmetica. De verbanden die ik zie tussen voeding, leefstijl en mindset maken dat ik streef naar de balans en gezondheid vanuit een geheel bekijk. Natuurlijk hoop jou te kunnen inspireren met mijn opvattingen maar bovenal een persoonlijk rustmoment te kunnen bieden waar je even kan ontsnappen aan het -soms hectische- dagelijks leven. Even terugtrekken in je comfort zone. Dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken!

Valerie

Voel je welkom bij Salon Be Pure!