Afspraak maken?

info@salonbepure.nl

Geopend op afspraak

ma t/m vrij 10.00-21:00 uur

Gekeken van een holistisch oogpunt worden tijdens de behandeling drie zintuigen gestimuleerd; horen, ruiken en voelen. Ik streef er naar je een ervaring van puurheid en welbevinden te laten ervaren.

Achtergrond

Mijn naam is Valerie, 30 jaar en sinds 2021 trotse eigenaresse van Be Pure – Massage & Skincare.

Het verzorgende karakter zat er al vanaf jongs af aan in. Ik bedacht arrangementen met bijbehorende producten en behandelde familieleden op een geïmproviseerde behandeltafel.

Naast het in de watten leggen van mensen door ze te laten ontspannen, was ook mijn liefde voor het bereiden van eten groot. Na de middelbare school nam ik een tussenjaar om te reizen en na te denken over de studie die het beste zou passen. Het ging tussen de Wellness opleiding en de Culinaire Academy. Gelukkig is de wellness breed en omdat ik ook waarde hecht aan het vrij zijn op avonden, weekenden en feestdagen, liet ik het kwartje die kant op vallen. Koken en bakken kon ik immers ook in mijn vrije tijd – later volgde ook een inspiratie blog.

Van 2013 tot 2017 volgde ik de Wellness opleiding gevolgd door een specialisatiejaar ‘Allround Schoonheidspecialiste’. Gedurende deze opleidingen deed ik werkervaring op in kleine, grote en internationale bedrijven. Ik leerde wat me aansprak binnen de wellness en ook wat mij niet aansprak. Na de opleiding ging ik aan de slag in de spa van een hotel. Hoewel ik het er naar mijn zin had, bleef het kriebelen om op mijn eigen manier te gaan werken.

Drijfveren

Meer individuele aandacht voor de klant, zelf behandelingen samenstellen en een eigen ruimte vormgeven: dat was mijn motivatie om de stap te zetten. Met drive, visie en plezier blijf ik bijschaven om het “Be Pure” concept verder vorm te geven.

Het mooie aan dit vak vind ik dat ik mijn klanten zie onthaasten. Door de persoonlijke aandacht tijdens de behandeling kunnen zij zich weer puur, stralend en ontspannen voelen. Het doet goed om te zien wat mijn behandelingen voor anderen kunnen betekenen; hoe ik mensen zie binnenkomen en hoe veel ‘lichter’ ze de salon verlaten. Het proces van in de ontspanning komen ervaar ik zelf ook wanneer ik aan het behandelen ben. Werken met mijn handen, mijn aandacht en gevoel in het nu brengt mij ook dichtbij mijzelf. Ik las in het boek ‘Ikigai’ dat ik hiermee gevonden heb waar ik in de ochtend mijn bed voor uit kom. Hetgeen waar ik van houd, waar ik goed in ben, wat de wereld nodig heeft én ik mijn geld mee kan verdienen is wat ik in de salon doe. Overigens een aanrader, voor wie het Japanse geheim van geluk – Ikigai, nog niet kent.

Naamgeving en logo

Zoals de naam al doet vermoeden, komt ‘Be Pure’ voort uit mijn band met de natuur. Ik kan erg genieten van wat de natuur te bieden heeft. Puur leven, puur zijn; het zijn mijn persoonlijke waarden om zo dicht mogelijk bij mijzelf te komen. Ik streef graag naar de balans in het leven, zoals de stenen in het logo. Ik zoek naar evenwicht waarin, zoals de stenen -elk in hun natuurgeslepen vorm- balanceren. De ontspanning van lichaam en geest, waar ik mij in de salon op richt laten je ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en even op de rem staan om terug in evenwicht te komen.

Holistische visie

Mijn achtergrond in de natuurvoeding heeft bijgedragen aan het maken van steeds bewustere keuzes. Door in de salon te werken met duurzame materialen en cosmetica probeer ik mijn steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur. Met zorg heb ik voor de biologisch gecertificeerde kwaliteitscosmetica van Provida en [ comfort zone ] gekozen. Je leest er meer over in mijn blogs.

De kennis stopt niet bij de huid en cosmetica. De verbanden die ik zie tussen voeding, leefstijl en mindset maken dat ik streef naar de balans en gezondheid vanuit een geheel bekijk. De therm holisme komt van het Griekse woord ‘holos’, dat ‘geheel’ betekend. Voor mij betekend het dat ik samen met jou (alleen wanneer jij daar behoefte aan hebt) verder zoek naar de oorzaak van je klachten. Je kunt hierbij denken aan huidbeelden zoals eczeem en acne, maar ook stress of fysieke klachten.

Natuurlijk hoop ik jou te kunnen inspireren met mijn opvattingen maar bovenal een persoonlijk rustmoment te kunnen bieden. Terugtrekken naar je [ comfort zone ]. Dat gun ik iedereen!

Valerie

Voel je welkom bij Salon Be Pure!