Afspraak maken?

info@salonbepure.nl

Geopend op afspraak

ma t/m vrij 10.00-21:00 uur

In cosmeticaland kun je er niet omheen: de term anti-aging. Anti-aging crèmes, serums, behandelingen en maskers: allemaal beloven ze het ouder worden van de huid tegen te gaan. Maar kan dat eigenlijk wel, veroudering tegen gaan? En wat is er eigenlijk mis met het ouder worden van de huid?

Beautiful aging

Zelf gebruik ik liever de term ‘beautiful aging’, omdat het naar mijn idee gaat om het omarmen van het proces van het ouder worden. Elke leeftijd heeft zijn bijkomende voor- en nadelen. En als je kijkt naar de schoonheidsidealen dan zie je strakke, jonge huiden. Niet gek, toch, dat de marketing van cosmetica hierop inspeelt en een oplossing voor heeft? In een wereld van beloftes is het zoeken naar wat nu echt zichtbaar resultaat geeft en voor hoe lang. En als je eens bij jezelf nagaat, vindt je rimpels bij anderen dan echt storend of vooral bij onszelf?

Ik denk dat mensen op hun mooist zijn als je stalen. Kijk maar eens hoe mooi je huid is als je verliefd bent, bijvoorbeeld. Wanneer je lekker in je vel zit, ben je minder bezig zijn met imperfecties zoals rimpels, als dat al imperfecties zijn. Dit heeft te maken met je gevoel van eigenwaarde en het erkennen dat je lichaam blijft transformeren. Naast die fijne lijntjes gaat huidveroudering niet alleen om wat je in de spiegel ziet veranderen maar ook om de gehele gezondheid, hoe je je van binnen voelt.

Hoe wordt je huid mooi ouder?

Met de juiste keuzes in voeding, beweging, mentale rust én huidverzorging vertraag je de effecten van het ouder worden in het algemeen, maar ook op de huid. We kunnen met de nodige kennis van zaken zeker bewuste keuzes maken, voorkomen dat de huid sneller verouderd en de huidstructuur (danwel tijdelijk) verbeteren. Maar oxideren doen we allemaal, puur door het feit dat we ademen. De één verouderd sneller dan de ander, al is het alleen al op basis van het genetische pakket dat we bij de geboorte gekregen hebben.

Om de huid mooi te laten verouderen is het zaak dat je de huid zoveel mogelijk beschermd tegen UV straling, uitdroging en vervuiling van buitenaf. De nodige kennis kan bijdragen hoe je de huid kan verzorgen en gezond ouder kunt worden. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de huid, maar voor je hele lichaam en geest. Zelf streef ik graag naar balans in gezondheid. Wél verzorgen, gezond eten, goed slapen, luisteren naar mijn lichaam. En daarnaast óók blijven genieten van eten, zo nu en dan uit mijn comfort zone gaan en bewust worden van hoe streng ik voor mijzelf ben. Het gevaar kan namelijk zijn om verbitterd te raken of te veel focus te hebben, waardoor ik het grote geheel niet meer zie.

Je bent al mooi

Ik denk graag na over hoe we de huid het beste kunnen benaderen en beschermen. Daarnaast moedig ik aan om het proces van veroudering te omarmen. De zelfverzekerdheid die je hierdoor zal voelen, ga je ook uitstralen. En dat is voor mij waar beautiful aging om gaat. Besef dat je helemaal goed bent zoals je nu bent, op elke leeftijd.

Huidverzorging op maat

Zoals ik al zei is de juiste verzorging natuurlijk altijd goed. Welk huidbeeld heb je op dit moment? Weet jij wat jouw huid nodig heeft? Samen kunnen we naar jouw huid en wensen kijken en kan ik je verzorging laten voelen die jouw huid beschermt en voedt.

In de Beautiful Aging behandeling laat ik je kennis maken met de milde en voedende en biologisch gecertificeerde cosmetica van [ comfort zone ]. Ontdek wat deze regeneratieve lijn voor jouw huid kan betekenen.

Kast met producten van [ comfort zone ]