Afspraak maken?

info@salonbepure.nl

Geopend op afspraak

ma t/m vrij 10.00-21:00 uur

Veel mensen kampen er regelmatig mee; hoofdpijn. Hoofdpijn zorgt er voor dat je minder goed functioneert: alles kost extra energie en concentratie is ver te zoeken Harstikke vervelend natuurlijk. Misschien helpen deze tips je.

Tip 1 Ontspan!

Hoofdpijn is vaak een teken van stress. Dus wat je ook aan het doen bent; zorg goed voor jezelf. Pak genoeg rust momenten en maak genoeg alleen-tijd vrij.

Tip 2. Let op je bloedsuikerwaarde

Vaak denken we meteen aan een te kort aan water drinken bij hoofdpijn. Maar ook een te lage bloedsuikerspiegel kan de oorzaak zijn van hoofdpijn. Heb je genoeg gegeten? Eet bij voorkeur iets met veel B vitaminen of magnesium, zoals noten, bananen of volkoren granen.

Tip 3. Gember!

Dé gouden tip als je snel van je knallende hoofdpijn af wilt. In de Oosterse geneeskunde wordt dit al lang gebruikt vanwege de ontstekingsremmende en pijn werende werking. Voor het meest effectieve effect gebruik je een stuk verse gember die je rauw eet, maar je kan er ook thee van zetten en eventueel honing toevoegen.

Tip 4. Etherische lavendelolie

Lavendelolie ontspant de geest en heeft kalmerende eigenschappen. Als je hoofdpijn afkomstig is door stress kun je wat druppels etherische lavendelolie op je kussen of kleding doen. Doordat je zintuigen dit onbewust al waarnemen, kan je al wat meer in het moment komen.

Tip 5 Drukpuntenmassage of Hotstone massage

Last but not least; een goede massage kan jou weer helemaal laten ontspannen. Zeker wanneer je nek en schouders door een verkeerde houding, zwaar werk of stress helemaal vast zitten. Bij de Indiase hoofmassage wordt het gehele gebied los gemasseerd. Ook de hoofdhuid, schedelrand en gelaat wordt meegenomen. De drukpunten op je voorhoofd en langs je haargrens zijn vaak erg effectief om blokkades op te heffen en stress,- en hoofdpijnklachten te verminderen. Ook de hot stone massage is een aanrader, om de warmte dieper door te laten dringen zodat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.